Stadspleinfestival krijgt thema Fata Morgana

Het Amstelveense cultuurseizoen start zaterdag 12 september officieel met ‘Het Stadspleinfestival’. Dit is dé opening van het culturele seizoen in Amstelveen. Vanaf 12 uur verandert het Stadsplein, onder het thema Fata Morgana, in het cultureel kloppend hart van Amstelveen. Voor alle leeftijden is er veel muziek, theater, beeldende kunst en een informatiemarkt, aangeboden door de gezamenlijke culturele instellingen: Bibliotheek Amstelland, Cinema Amstelveen, Cobra Museum, Griffioen, Kunstuitleen, Museum Jan van der Togt, Muziek- en Dansschool Amstelveen, P60 Poppodium, Poppentheater, Schouwburg Amstelveen en Volksuniversiteit Amstelland.

Het festival start om 12.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Er zijn diverse podia en kramen. Op het hoofdpodium staat o.a. Bade, het soloproject van Bart van Liempt. Van zijn album ‘Miracle Wave’ is ook de eerste single ‘Hide no more’ afkomstig die meteen een mega-hit werd bij 3FM. ‘Zulke platen worden niet vaak gemaakt in Nederland’ volgens muziekmagazine OOR. Ook Jacqueline Govaert die zowel met Krezip als solo al vele hits scoorde en Handsome Poets, die we vooral kennen van hun nummer één hit ‘Sky on Fire’ in 2012 staan resp. om 15.30uur en 17.30 gepland op het hoofdpodium. Het avondprogrmma wordt verzorgd door het Conservatorium van Amsterdam met Party Project, Flow Patrol en BLÃ….

Maar er is zo veel meer! Ook aan de kinderen is gedacht. In de bibliotheek is de hele dag een speurtocht en er wordt een ‘Kunst & Kids’ gehouden in de Schouwburg met onder andere workshops, poppenkast, schminken, knutselen en

veel theater en film. De muziek- en dansschool met o.a. de Concertina’s, de silent disco van de bibliotheek in de pagodetent op het plein, Govert Schilling in de bibliotheek, P60 met Moving Art (hele avond), Cobra Museum met de Arnulf Rainer Expositie en de Volksuniversiteit samen met de Kunstuitleen in de Fata Morgana Tent.

Het volledige programma van alle culturele instellingen en de tijden zijn te vinden op: www.stadspleinfestival.nl. U bent allemaal van harte welkom!