Theaterseizoen Schouwburg Amstelveen van start met Kunst & Kids Festival

Schouwburg Amstelveen start op zaterdag 12 september het nieuwe theaterseizoen met het Kunst & Kids Festival. Voor de vijfde keer organiseert de schouwburg het kinderfestival van 11.00 tot 16.00 uur, een feest voor alle kinderen van 2 jaar en ouder. Kunst & Kids is een echt kinderfeest met workshops, poppenkast, schminkpartijen, knutselen en natuurlijk heel veel theater en film.

Het festival is daarmee hét ideale voorproefje van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2015-2016. In de Filmzaal worden om 12.30 en 15.00 uur kinderfilms vertoond en in het Theatercafé is om 13.00 uur een Peuterbios voor de allerkleinsten. In de Kleine Zaal en Bovenfoyer zijn previews van theatervoorstellingen te zien. In de Grote Zaal speelt om 13.00 en 15.00 uur de theatervoorstelling Op de boerderij (2+) van Het Zandkasteel.

Alle workshops & activiteiten, poppenkast en previews zijn gratis. Vouchers voor de gratis workshops zijn zaterdag 12 september vanaf 11.00 uur aan de kassa te verkrijgen. Voor de previews zijn er geen vouchers en geldt dat u er op tijd bij moet zijn. Entreebewijzen voor de Peuterbios, de jeugdfilms en Het Zandkasteel koopt u via www.schouwburgamstelveen.nl of via de kassa van de schouwburg. Bovendien geldt er aan de kassa 10% vroegboekkorting op bijna alle jeugd- en familievoorstellingen van seizoen 2015-2016.

Previews
Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er doorlopend gratis previews van theatervoorstellingen van komend seizoen te zien. Voorbij komen Raak! en de magische schoentjes (3+), Thomas en het Circus (2+), De Kikkerprinses (4+), Opa-Oma-Diploma (6+) en Jip en Janneke vertelling (3+).

Workshops
Er zijn maar liefst drie verschillende workshops te volgen. In samenwerking met Kragtwijk Catering wordt om 12.30, 14.00 en 15.00 uur in de keuken de culinaire en culturele workshop Fata Morgana, hoe eten nomaden? (6+) verzorgd. Kinderen die wel eens iets anders eten dan aardappelen met jus en hun handen flink vuil durven maken zijn van harte welkom. In de Kleine Zaal worden om 14.00 en 15.15 uur musketiers uitgedaagd in een workshop schermen door Holland Opera (8+). Circusartiesten in de dop kunnen eveneens in de Kleine Zaal terecht voor een heuse Circus workshop door Circuswerkplaats Boost (10+).

Voor het volledige programma en het bestellen van entreebewijzen zie: www.schouwburgamstelveen.nl.