Twee woningen in Westwijk gesloten na wietplantages

Twee woningen in Westwijk, een aan de Asserring en een aan de Rosa Spierlaan, zijn op 9 en 10 september op last van burgemeester Mirjam in ’t Veld gesloten.

Reden voor de sluiting zijn de hennepplantages die op 26 september waren aangetroffen in beide woningen. RTVA maakte daar toen een reportage van.

In de woning aan de Asserring zijn in twee slaapkamers op eerste etage 250 hennepplanten en 20 assimilatielampen gevonden, evenals allerlei attributen die nodig zijn om de hennepkwekerij te exploiteren. Stroom werd illegaal afgetapt.

In de woning aan de Rosa Spierlaan zijn in drie kamers in totaal 400 volgroeide hennepplanten en 12 assimilatielampen aangetroffen. De betreffende ruimtes waren voor dit doel professioneel uitgerust, er werd stroom illegaal afgetapt en er zijn een airco-unit en een bewateringsinstallatie in de badkamer gevonden.

De woningen zijn voor drie maanden gesloten.