Unibail-Rodamco gaat door met kopen woningen Schildersbuurt

Unibail-Rodamco, de eigenaar van het winkelcentrum Stadshart, gaat door met de koop van woningen in de Schildersbuurt om de waarde op de vastgoedmarkt te verhogen. Dat zegt de directeur Development & Investment Bart van Twillert van het bedrijf telefonisch tegen onze verslaggever. Hij deed dat in reactie op een persbericht waarin GroenLinks alarm slaat over de aankoop van de woningen. Daaruit zou blijken dat Unibail-Rodamco nog steeds wil uitbreiden richting Schildersbuurt. De directeur zegt dat er wordt gekocht omdat een hele straat meer waard is bij verkoop dan versnipperd bezit van woningen.

We vroegen een reactie aan Martin Kortekaas van GroenLinks, die niet gerustgesteld is met de woorden van Van Twillert: “Het straks eventueel doorverkopen van de woningen is voor UR een noodscenario, voor als de sloop ook op lange termijn niet haalbaar blijkt. Op dit moment is het voorkeursscenario van UR nog steeds om het Stadshart uit te breiden naar de plek waar nu de Schildersbuurt ligt. Een deel van de huizen zou daarvoor gesloopt moeten worden en dat is dan ook de belangrijkste reden dat UR woningen koopt. Daar maakte UR in een telefoongesprek met GroenLinks ook geen geheim van. En dat betekent voor het buurtje dat de huizen van UR voorlopig antikraak verhuurd gaan worden. Daarmee is UR feitelijk al bezig met het aantasten van de ziel van de wijk en het woonklimaat voor de bewoners. Dat is een kwalijke zaak en iedereen zal begrijpen dat de bewoners daar niet blij mee zijn. GroenLinks steunt de bewoners in hun verzet tegen de aantasting van hun woonbuurt.”