Vandaag evenement ‘Amstelveen loopt en rolt’

Bij Atletiekbaan AV Startbaan vindt vandaag in het kader van VitaalPlus het evenement ‘Amstelveen loopt en rolt’ plaats. Het evenement bestaat uit een kleine kidsrun om 13.50 uur,  gevolgd om 14.14 uur door ‘Amstelveen loopt en rolt’: zo’n honderd veelal oudere Amstelveners en bewoners van Ons Tweede Thuis, die met stappenteller en stempelkaart één of meer rondes op de atletiekbaan zullen lopen of rollen ( b.v. aan een rollator of aangepaste fiets).
Het startsein voor de kidsrun zal verricht worden door wethouder Brandes, en de ‘Loopt en rolt’ door wethouder Bot.
Het evenement is  vergelijkbaar met de Rollatorloop in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

VMBO school Panta Rhei begeleidt een aantal atletiekonderdelen voor de kinderen en het bedrijf Level3 ondersteunt de ‘Loopt en rolt’.
Daarnaast is er gelegenheid om duofietsen uit te proberen, in een Canta te rijden of te kijken bij de firma ‘Fietsen op maat’ hoe je je eigen fiets kunt aanpassen. Ook kun je een verwennende stoelmassage door Vivid Touch voor de mantelzorgers ondergaan.

Het geheel wordt muzikaal omlijst door fietsende DJ Oscar van den Bergen.