Vijftig vuilniszakken vol kleding veroorzaken misverstand

Mevrouw Jodha uit een flat aan de Camera Obscuralaan heeft een inzamelingsactie gehouden waar ze kleding ophaalde voor de vluchtelingen. Ze had daarmee vijftig vuilniszakken met kleding opgehaald, die ze aan wilde bieden aan het Leger des Heils.

Donderdagavond kreeg ze de schrik van haar leven, toen ze haar voicemail afluisterde. Op haar voicemail stond namelijk een bericht van woningstichting Eigen Haard die meldde dat de kleding vandaag weg moest zijn, anders zouden de zakken worden weggehaald.

Mevrouw Jodha heeft vervolgens contact gezocht met de politie, en is de berg kledingzakken gaan bewaken.

Woordvoerder Wim de Waard van Eigen Haard laat desgevraagd weten dat men niet op de hoogte was dat het ging om kledingzakken voor een inzamelingsactie. Volgens hem waren er meldingen gekomen vanuit de flat, dat er vuilniszakken stonden in de gemeenschappelijke ruimte. Dit zou een gevaarlijke situatie op kunnen leveren, vanwege eventueel brandgevaar. Ook laat hij weten dat Eigen Haard de zakken nu niet weg gaat halen, maar wil wel benadrukken dat de gemeenschappelijke hal niet bedoeld is om dit soort zaken op te slaan.