Voorleessessie tweede Lotte & Roos boek

De Amstelveense schrijfster Marieke Smithuis houdt op 26 september een feestelijke voorleessessie in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Aanleiding is de verschijning van haar tweede Lotte & Roos boek met de titel Samen ben je niet alleen. Het eerste deel ‘De meisjes tegen de jongens’ was een groot succes en won de KIDDO Leespluim in december 2014. Marieke Smithuis schrijft verhalen vol warmte en geborgenheid en Annet Schaap maakte er ook dit keer weer sprankelende illustraties bij.

Zaterdag 26 september vanaf half drie is de inloop en bent u van harte welkom bij het podium op de eerste etage van de bibliotheek. Vanaf drie uur leest Marieke Smithuis voor en wordt het eerste exemplaar van haar nieuwe boek aangeboden. Diewertje Blok is aanwezig bij deze feestelijke presentatie.
Daarna, tot ongeveer half vijf, is er voor de aanwezigen ijs uit de ijscokar, limonade en snoep voor de kinderen en een drankje voor de volwassenen.

De boeken gaan over de belevenissen van de zusjes Lotte en Roos en hun beste vrienden de buurjongens Lasse en Joppe. Samen beleven ze allerlei kleine en grote avonturen. Verhalen over kietel-kippenveertjes en een boze imker, heksensoep en fietsendieven, een heldendaad van hond Bullebak en een jong vogeltje dat vliegles krijgt. Maar ook over ruzie hebben en sorry zeggen, en hoe moeilijk dat soms is.

Marieke Smithuis is moeder van drie kinderen. Haar behoefte aan een vorm van reflectie leidde tot deze serie kinderboeken. Marieke Smithuis is journalist en schreef interviews en recensies voor o.a. NRC en Het Financieele Dagblad en zij presenteert literaire avonden.