Wateroverlast VU zorgt voor grote problemen

Aan de Van der Boechorstraat in Buitenveldert, bij het VU ziekenhuis, is vanochtend een waterleiding gesprongen. Meerdere straten zijn ondergelopen en het ziekenhuis ondervindt grote hinder. “Zo’n twintig patiënten van het ziekenhuis worden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie omdat de stroom is uitgevallen op de etage waar ze verblijven,” aldus een politiewoordvoerder. De onderste verdieping van het ziekenhuis is ondergelopen.

Een woordvoerster van het ziekenhuis vertelt aan De Telegraaf: “Kelders, met daarin parkeergarages en technische ruimtes, zijn ondergelopen, liften doen het niet. Eén ambulance-toerit is onbereikbaar door het water, waardoor ziekenwagens voorlopig uitwijken naar andere ziekenhuizen. Alle acute afdelingen zijn gesloten. De Intensive Care stelt dat de situatie ‘beheersbaar is’. We zien gelukkig het water in de Boelelaan alweer een klein stukje terugstromen, dus hopen dat we het ergste hebben gehad. We bekijken van uur tot uur de situatie.”

Voor de laatste informatie kunt u terecht op de website van onze mediapartner RTV-NH.

Foto: Nickelas Kok, Kawijko Media