College: ‘Geen grootschalig AZC in Amstelveen’

Het Amstelveense college heeft Commissaris van de Koning Johan Remkes gemeld dat er in Amstelveen geen plek is voor een grootschalig opvangcentrum voor vluchtelingen, meldt Dichtbij. Remkes had de Noord-Hollandse gemeenten  per brief gevraagd of zij geschikte opvanglocaties hebben voor tussen de 1500 en 2500 vluchtelingen. Het gemeentebestuur  heeft daarop geantwoord dat de mogelijkheid voor grootschalige opvang in Amstelveen niet aanwezig en ook niet wenselijk is.

“Wij hebben bestuurlijk draagvlak voor opvang van circa 400 mensen, passend bij de schaal van Amstelveen. In dat kader zijn wij ook in overleg met het COA over noodopvang van 400 vluchtelingen in een leegstaand kantoorpand in Kronenburg,” is de uitleg  in de brief aan CvdK.

Wethouder Herbert Raat zegt tegen Dichtbij dat grootschaligere opvang niet mogelijk is voor een gemeente als Amstelveen. ‘Het gaat niet alleen om de locatie, maar er moet ook van alles geregeld worden op gebied van zorg, onderwijs en dagbesteding.’