Concert Ella en Nicolas Poucke in Thamerkerk Uithoorn

Zus en broer Ella van Poucke (cello) en Nicolas van Poucke (piano) spelen op zondagmiddag 11 oktober om 14.30 uur in de Thamerkerk in Uithoorn een uitdagend programma met muziek van Boccherini, Beethoven, Messiaen en Prokofjev. Dit is het tweede concert van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) van het seizoen 2015-2016. Twee jonge, bevlogen musici die het maximale uit hun instrument halen en het publiek meevoeren naar andere werelden.

Vooral het stuk van Messiaen is bijzonder. Het is het vijfde deel (‘Lofzang op de eeuwigheid van Jezus’) uit zijn ‘Kwartet voor het einde der tijden’. Messiaen schrijft het werk in gevangenschap. De première vindt plaats op 15 januari 1941 in Stalag VIII A, een kamp in het oosten van Duitsland. ‘Nooit is mijn muziek beluisterd met evenveel aandacht en begrip als bij die gelegenheid’ zegt de componist later. Stelt u het zich eens voor: vijfduizend verkleumde krijgsgevangenen èn hun bewakers die deze muziek door de componist zelf en drie medegevangenen op schamele instrumenten horen uitvoeren…

Naast Messiaen horen we een speelse Boccherini, een dramatische Beethoven en een kleurrijke Prokofjev.
Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.scau.nl

Datum: zondag 11 oktober 2015 van 14:30 tot 18:00
Locatie :Thamerkerk, Amsteldijk-Noord 1, 1422 XW Uithoorn