De Peuter nieuwe rector Amstelveen College

Anke de Peuter-van der Veen is met ingang van 1 januari 2016 de nieuwe rector-bestuurder van het Amstelveen College. Zij volgt Mark Manders op, die aan het eind van het afgelopen schooljaar vertrok.

Ervaring in het onderwijs

De 56-jarige de Peuter is nu rector op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Zij volgde de lerarenopleiding Engels en geschiedenis. In 1981 begon de Peuter als docent Engels en gaf les op verschillende scholen. Vanaf 2003 werkte zij in leidinggevende functies. De Peuter was kernteamleider van de havo en van de mavo op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Daarna vertrok zij naar het Mendelcollege in Haarlem, waar zij de functie conrector en plaatsvervangend rector vervulde.

Gemotiveerd

De benoemingsadviescommissie en de benoemingcommissie van het Amstelveen College hebben Anke de Peuter leren kennen als betrokken bij het onderwijs, gemotiveerd en deskundig. “Anke de Peuter is ONDERWIJS in hoofdletters,” zei een van de referenten, wat door de commissies werd herkend.
De Peuter zegt zelf over haar benoeming: “Vanuit de missie van de school ‘Haal het beste uit jezelf en uit elkaar’, wil ik graag samen met medewerkers, leerlingen en ouders de leer-en leeflijn van de school verder vormgeven. Met eigentijds onderwijs en heel belangrijk door oog en oor te hebben voor elkaar. Daarnaast zal mijn blik uiteraard op de omgeving zijn gericht om het Amstelveen College in de gemeente en daarbuiten zichtbaar te laten zijn en te profileren.”

Anke de Peuter-van der Veen is getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en woont in Oegstgeest.