Drumlegende Terry Bozzio in Crown Theater

An Evening with Terry Bozzio heet de show waarmee ’s werelds beste solodrummer door Europa toert. Op woensdag 28 oktober treedt hij in het Crown Theater in Aalsmeer op. Terry Bozzio (bekend van Frank Zappa) imponeert een avond lang op zijn 62-delige drumstel.

Een volledige avond solodrums in het theater. Het lijkt een onmogelijkheid, maar de Nederlandse tournee in april 2001 bewees het tegendeel. Ondanks de beperking van één man (maar wat voor één!), en één drumstel (maar dan wel heel groot) slaagde Terry Bozzio erin het publiek meer dan twee maal drie kwartier aan hun stoelen gekluisterd te houden met zijn melodische slagwerkmuziek, die dan weer vol spektakel, dan weer heel fijntjes en precies was.

Een revolutionair concept van de drummer die bij Frank Zappa furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrière opbouwde en een astronomisch drumstel om zich heen verzamelde. Bozzio voert het soloconcert uit op zijn 19-delige DW-drumstel, met vier bassdrums en twaalf chromatisch gestemde toms, en 43 door hemzelf ontworpen Radia-bekkens van Sabian. Hij gebruikt maar liefst acht pedalen om bassdrums, hi-hats en toms te bespelen.

Bozzio staat sinds eind jaren ’70 aan de wereldtop toen hij de complexe drumpartijen bij Frank Zappa uitvoerde, waaronder het legendarische The Black Page. Sindsdien speelde hij met allerlei bands waaronder UK, The Brecker Brothers en Jeff Beck. Sinds begin jaren negentig werkt hij aan zijn stukken voor solodrums, die hij met groot fysiek en mentaal vermogen uitvoert, maar bovenal met een prachtige muzikaliteit, die het drumstel ver weet te verheffen boven alléén een ritme-instrument. Hij legde ze vast op twee cd’s onder de titel ‘Solo Drum Music’, en recentelijk op ‘Drawing the Circle’.

Woensdag 28 oktober 20.00 uur.
Kaarten € 25,– via de website www.crowntheateraalsmeer.nl of bij de lokale verkooppunten Espago, Boekhuis, Primera in Aalsmeer. Ten Hoope in Uithoorn, Marskramer Kudelstaart en Gemakswinkel Leimuiden.