Erik Oldenhof exposeert met Radicale Abstractie in Kunstuitleen Amstelveen

Dit weekend is de overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars aan de atelierroute nog in Kunstuitleen Amstelveen te zien.
Van 17 oktober tot en met 25 november vindt in Kunstuitleen Amstelveen de expositie ‘Radicale Abstractie’ plaats van kunstenaar Erik Oldenhof. De opening is op zaterdag 17 oktober om 14.30 uur en wordt verricht door Marijke van Oppen, Intercultural Trainer aan de universiteit van Wageningen.

Erik Oldenhof, (Nijmegen 1951) is een schilder die de kracht van de beperking toepast in zijn manier van schilderen. Hij streeft ernaar om het maximale schilderkunstige rendement te halen met een minimum aan beeldmiddelen. Kenmerkend voor zijn schilderijen is het pasteus geschilderde lijnenspel dat als een sluier over het doek valt. Door dit pasteuze verfgebruik modelleert hij zijn schilderijen met verf; het werk krijgt daardoor sterk het karakter van een object. Het resultaat is ruimtelijk en architectonisch. Zijn werken komen tot stand in een proces van schilderen en overschilderen, toevoegen en weglaten, sporen trekken en ontsporingen veroorzaken, orde scheppen en de bewuste verstoring daarvan.

De radicale abstracte schilderijen van Erik Oldenhof dwingen tot contemplatie. Hoe spiritueel zijn centrale idee in zijn werk ook is, even belangrijk voor Erik Oldenhof is de materiële verschijningsvorm. Het mag mooi zijn, het mag stralen van kleur. Kortom de schilderijen geven ruim baan aan de schoonheid. Meer informatie vindt u op www.kunstuitleenamstelveen.nl