Failliet KLM zou verlies van 55.000 banen betekenen

Als de KLM omvalt heeft dat grote economische gevolgen. Dat blijkt uit een studie die door drie ministeries is gedaan.  Een faillissement van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij zou het verlies van 55.000 banen betekenen en de schade voor de Nederlandse economie zou vier miljard euro bedragen.

Volgens luchtvaarteconoom Jaap de Wit is het tot nu toe “merkwaardig” stil geweest rond dit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Financiën, dat enkele weken geleden uitkwam. “Er staan namelijk een paar opmerkelijke dingen in. Als KLM hier omvalt, zal je 50 procent van de passagiers die hier rondlopen, niet meer zien. De effecten die dat met zich meebrengt zijn behoorlijk indrukwekkend,” laat hij weten aan Nieuwsuur dat gisteren uitgebreid inging op de situatie.

Vanuit Amstelveen luidde wethouder Raat al regelmatig de noodklok rondom de situatie van  KLM/Air France. Begin dit jaar pleitte hij dat minister-president Rutte zich moet gaan bemoeien met de kwestie.

(foto: klm.com)