Herfstexposities in Ziekenhuis Amstelland

Momenteel zijn er twee nieuwe tijdelijke exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland te zien. De schilderijen van Willemien Kriebel en Sunny Neeter. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl. Willemien Kriebel schildert met name dieren en vogels. Sunny Neeter werkt met verschillende technieken en materialen. De exposities zijn tot en met het einde van 2015 te zien in de hoofdgang (gang B) van het ziekenhuis en de gang bij de afdeling fysiotherapie.

Willemien Kriebel
Kunstschilder Willemien Kriebel-van de Vate exposeert een deel van haar werken deze winter in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Ze begon met schilderen in 2007. Sindsdien heeft ze zich bekwaamd in het schilderen met acrylverf op doek. Haar basispalet bestaat uit gedekte kleuren als indigo, warmgrijs, karmijnrood en oker. Deze kleuren passen goed bij de sfeer die ze in haar werken legt: een wat mysterieuze stijl met een filosofische lading. Haar werken (zie afbeelding) hangen tot en met eind december in de gang bij de afdeling fysiotherapie.

Sunny Neeter
De uitdaging om te experimenteren met steeds weer verschillende materialen en technieken geven Sunny Neeter een groots gevoel van vrijheid. Ze neemt de ruimte om zich over te geven aan een ontdekkingsreis zonder grenzen, waarbij aardse materie en kosmische krachten een onuitputtelijke bron zijn van inspiratie, die voortdurend verandering teweeg brengt. Haar schilderijen hangen tot en met december in de hoofdgang van Ziekenhuis Amstelland (gang B).