Howells’ Requiem in Kruiskerk Amstelveen

In de Kruiskerk vindt op zondag 1 november om 17.00 uur een muzikale vesper plaats met een compositie van de Engelse componist Herbert Howells. In deze vesper zingt Linguae atque cordis onder leiding van Bert ’t Hart. Solisten zijn Barbara Bordon (sopraan), Nelleco Aalders (alt) en Robert Coupe (tenor). Ds. Mirjam Buitenwerf is liturg en Henk Trommel de organist.

Vanouds zijn Allerheiligen Allerzielen de christelijke hoogtijdagen om overledenen te gedenken. In deze vesper wordt het Requiem van Herbert Howells uitgevoerd: vocale muziek van grote schoonheid gecomponeerd rond 1930. Howells koos hiervoor, evenals Brahms en Fauré, zijn eigen teksten, voor een deel Engels voor een deel uit de Latijnse requiemmis.

Voorafgaand aan de vesper is er vanaf 16.40 uur voor geïnteresseerden een korte toelichting op de muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Kruiskerk
Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen
Tel.: 020 – 641 38 26