Informatieavond Prikkelbare Darm Syndroom in Ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland organiseert samen met de PDS Belangenvereniging een voorlichtingsavond over het Prikkelbare Darm Syndroom op donderdagavond 12 november.
Diarree, obstipatie, winderigheid en een ‘borrelende buik’. Bijna één op de tien Nederlanders heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom. Het zijn vaak maag- en darmklachten waarvoor de dokter geen oorzaak kan vinden. Afgezien van de lichamelijke ongemakken kan PDS het leven heel erg negatief beheersen.

Tijdens deze informatieavond vertelt MDL-arts Maarten Tushuizen een verhaal over de aandoening Prikkelbare Darm Syndroom en de behandelmethoden. Diëtisten Annet de Vries en Inge Magnin vertellen hoe voeding een bijdrage kan leveren aan het beheersen van PDS. Daarnaast zal Ron Hersbach de lezingen inleiden en vertellen waar de PDS Belangenvereniging voor staat. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor vragen. Ook is er een kleine informatiemarkt.

Meer informatieavonden
November is voorlichtingsmaand bij Ziekenhuis Amstelland. Naast deze bijeenkomst zijn er ook voorlichtingsavonden over diabetes (18 november), ouderengeneeskunde (26 november) en prostaatkanker (30 november). Kijk voor meer informatie op onze website onder patiënten/voorlichting.
Aanmelden via www.ziekenhuisamstelland.nl. Op het aanmeldformulier kunt u alvast uw vraag stellen, waar de sprekers die avond op in zullen gaan.