Klossende klompen bij Boerenvreugd Aalsmeer

Het boerenleven is ‘hot’. Onder de noemer ‘Klossende klompen en Zwierige schorten’ is er op zondag 4 oktober op kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer weer een leuk evenement voor jong en oud. Mensen van de Simonehoeve geven een demonstratie klompen maken. Zij nemen ook leuke artikelen mee die gekocht kunnen worden. Kinderen kunnen op de foto met reuzenklompen. Verder is er een demonstratie wilgentenen vlechten op de boerderij. Het is leuk als kinderen zoveel mogelijk verkleed komen als boertje of boerinnetje naar deze activiteit.

Er is ook een kaasproeverij waar de bezoekers kunnen smullen van heerlijke kaasjes. Voor de kinderen zijn er veel (ouderwetse) spelletjes te doen. Hoepelen, bliklopen, steltenlopen, klompenbal en koe melken. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe spellen; groot boerderijdieren elektro en boerengolf. In de knutselhoek kan een vogelverschrikker gemaakt worden en de boerinnetjes in de wei kunnen hulp gebruiken bij de boerenwas.  Alles over bomen leren bezoekers in de infohoek.

Een kijkje in de boerderijkraam met ‘Hand made Boerenvreugd’ artikelen is ook zeker de moeite waard. De activiteiten vinden grotendeels plaats in de grote tent tussen 11 en 15 uur. Deelname is gratis.
Kinderboerderij Boerenvreugd, Beethovenlaan 118 Aalsmeer.