Operaklassieker Aïda in Schouwburg Amstelveen

De Staatsopera van Tatarstan geeft op donderdag 5 november een imponerende uitvoering van Verdi’s opera Aïda in Schouwburg Amstelveen.
Het groot orkest, koor en de beste solisten van Rusland zijn indrukwekkend. Deze opera vol schitterende melodieën, hartverscheurende solo’s en duetten en de overweldigende Triomfmars vertelt een fascinerend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte.

Aïda – het verhaal
Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radamès. Hij kan haar liefde niet beantwoorden, want hij heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda. Zij is in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië, het land waarmee Egypte in oorlog is. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Uitvoering en cast
Decors met de Nijl op de achtergrond, Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken vormen samen met schitterende kostuums een rijke, traditionele enscenering. Eén van de grote sterren in de cast is Oksana Kramareva, zij neemt de rol van Aïda voor haar rekening. In 2008 won ze de internationaal befaamde Plácido Domingo Operalia voor jong, aanstormend talent. Kramareva heeft de afgelopen jaren gezongen in de prachtigste operahuizen van Verona tot Sydney.
‘Dirigent Renat Salavatov […] leidt het orkest met goed gevoel voor het grote, romantische werk. De dynamiek, fraseringen, ritmen en kleuren waren doeltreffend,’ aldus Opera Nederland.

Salon
Voorafgaand aan de voorstelling vindt een salon plaats waarin operazanger en kenner Gerard Legeland meer achtergrond geeft over de opera.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.