Raadsleden in debat met leerlingen

Afgelopen woensdag werd er in de raadzaal van de gemeente Amstelveen een debat wedstrijd georganiseerd. Daar gingen VWO leerlingen van het Amstelveen College, Keizer Karelcollege en het Herman Wesselink College in debat met de gemeenteraad. Tijdens deze wedstrijden werden diverse actuele onderwerpen aangesneden zoals de opvang van vluchtelingen en het doortrekken van de Amstelveenlijn naar Uithoorn.

Uiteindelijk wonnen de Raadsleden de wedstrijd. Het team van het Keizer Karel College was het beste debatteam. Als beste debater werd Daria Scharnhorst van het Amstelveen College uitgekozen.

De markanste uitspraak die avond werd gemaakt door raadslid Axel Boomgaars. Bij de stelling ‘bij muziekfestivals moet, om gehoorschade te voorkomen, het geluidsniveau onder de 90 dB zijn’ deed hij de uitspraak ‘Iedereen die tegen deze stelling is, is ziende blind en horende doof.’