Special Award 2015: Kunstenaars met een handicap in Jan van der Togt

De Special Award is een driejaarlijkse beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Van 29 oktober tot en met 6 december 2015 zijn in Museum Jan van der Togt de kunstwerken van de 39 genomineerde kunstenaars van 2015 te zien. De winnaars worden tijdens de tentoonstelling bekendgemaakt.

Ruim 250 kunstenaars zonden ieder drie kunstwerken in voor de Special Award 2015. Een jury – bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt, beeldend kunstenaar Emo Verkerk en beeldend kunstenaar en Outsider Art verzamelaar Joost van den Toorn – selecteerde hieruit 39 kunstenaars. Joost van den Toorn, voorzitter van de jury: “De criteria die wij hanteerden hadden te maken met een eigenzinnige beeldtaal, authenticiteit, een herkenbaar handschrift en een duidelijke artistieke spanning.”

Prijsuitreiking
Op dinsdag 3 november maakt de eindjury die gevormd wordt door beeldend kunstenaar Lucassen, beeldend kunstenaar Rosemin Hendriks en toneelspeler en Outsider Art verzamelaar Dick van den Toorn de prijswinnaars van de Special Award 2015 bekend. Aansluitend wordt de tentoonstelling officieel geopend.

De Special Award 2015 kent ook een publieksprijs. Nog tot en met 20 november kan er via de website www.specialaward.nl hiervoor gestemd worden. Op zondagmiddag 29 november wordt de publieksprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in Museum Jan van der Togt uitgereikt.

In de tentoonstellingsperiode zijn er speciale rondleidingen, workshops voor kinderen en masterclasses voor kunstenaars met een handicap. Daarnaast is in het museum een atelier ingericht waar regelmatig kunstenaars aan het werk zullen zijn. Kijk voor het programma op: www.jvdtogt.nl en www.specialaward.nl.

Bij de tentoonstelling verschijnt een kunstcatalogus. Een groot deel van de geëxposeerde kunstwerken is te koop.

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Tel.: (020) 641 57 54
www.jvdtogt.nl

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur