Sprookjesfestival in Schouwburg Amstelveen

In de herfstvakantie staat Schouwburg Amstelveen helemaal in het teken van sprookjes tijdens het Sprookjesfestival. Van zondag 18 tot en met vrijdag 23 oktober is er dagelijks een betoverend sprookje te zien, inclusief de première van Raak! en de Magische Schoentjes.

Het Sprookjesfestival is geschikt voor de hele familie, omdat er voorstellingen te zien zijn voor alle leeftijden. Op de ene dag is er een verkleedwedstrijd, op een andere dag verandert een prinses in een kikker, dan weer wordt er gezocht naar een verdwenen prinsje of wordt er verteld dat al onze sprookjes op één groot misverstand berusten. Maar zoals altijd in sprookjes, komt alles weer goed en leefden ze nog lang en gelukkig.

Het programma:
Rapunzel De Musical (4+) met Sita Vermeulen e.a. – zo 18 okt. 15.00 uur
Een vrolijke voorstelling over het magische haar van prinses Rapunzel. Iedereen mag verkleed naar het theater komen en na afloop is er een Meet & Greet met de cast.
De Kikkerprinses (4+) van Poppentheater Koekla – ma 19 okt. 15.00 uur
Een muzikaal sprookje gespeeld met schitterende handpoppen. Tijdens het Kunst & Kids Festival op za 12 sep was al een preview hiervan te zien.
De Sprookjessprokkelaar (7+) van Theater Tieret – di 20 okt. 15.00 uur
Dolkomisch en speels verhaal over de oorsprong van alle sprookjes. Een inter-, hyper- en mogelijk ook radioactieve voorstelling voor alle nieuwsgierige kinderen.
Raak! en de Magische Schoentjes (3+) première – wo 21 okt. 15.00 uur
De meiden van Raak! belanden na een swingend optreden in de wonderlijke sprookjeswereld van Andersen en de gebroeders Grimm. Hier beleven zij knotsgekke avonturen.
Sjaak en de bonenstaak (4+) van Theater de Winter – do 22 okt. 15.00 uur
Het jongetje Sjaak gaat op zoek naar een verdwenen prinsje.
De drie gouden haren van de verschrikkelijke reus (8+) van Stichting Vertellus – vr 23 okt. 15.00 uur. Een boeiende vertelling van het sprookje van de gebroeders Grimm over de geboorte van een wel heel bijzondere baby.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen zie: www.schouwburgamstelveen.nl.