Stadsplein bruisend middelpunt Indiaas Diwalifestival

Het Diwalifeest is het belangrijkste Indiase feest en vindt voor de zevende keer plaats in Amstelveen. Zaterdag 31 oktober is het Stadsplein middelpunt van dit kleurrijke festival. Het feest van het licht wordt ook dit jaar georganiseerd door KPMG, amsterdam inbusiness en de Indiase business gemeenschap.

Vanaf 12 uur start het Indiase culturele- en culinaire evenement. Gedurende het evenement is er muziek en zijn er dansoptredens. Daarnaast kunnen bezoekers terecht bij een speciale markt met een breed scala aan Indiase producten, van sjaals en sieraden tot aan lekkernijen en vakanties. Ook kan men deelnemen aan een workshop Bollywood Dance of Henna tattoo. Voor de allerkleinsten is er een aparte knutsel- en schminkhoek. De bekende Indiase restaurants zijn alom vertegenwoordigd met traditionele regionale Indiase gerechten. Om 19:00 uur wordt het evenement afgesloten met een vuurwerkshow.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen: “Onze band met India is sterk. Indiërs vormen een belangrijk deel van onze expats in Amstelveen. Het Diwalifestival op het Stadsplein is inmiddels een traditie. En zeker niet alleen voor de Indiërs . Het is juist het moment voor niet Indiërs om kennis te maken met de rijke Indiase cultuur. ”

Het Diwalifestival is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.diwalifestival.nl en op facebook.com/diwaliAmstelveen