Tentoonstelling Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt

Voor de grote overzichtstentoonstelling ‘De Zwarte Tulp’ van Lita Cabellut moeten we tot april 2016 wachten. Tot en met 25 oktober 2015 toont Museum Jan van der Togt een introductie op deze tentoonstelling. De expositie omvat portretten van zeventiende-eeuwse vertegenwoordigers, met hun rijke kledingstijlen, tegenover dezelfde modellen in de urban stijl.

Lita Cabellut (1961) bracht haar vroege jeugd door als straatkind in de wijk El Raval in Barcelona. Vanaf het moment dat ze op haar dertiende werd geadopteerd door een vooraanstaande familie en werd meegenomen naar musea als het Prado in Madrid, sloeg Cabellut aan het schilderen. Ze volgde teken- en schilderlessen en had op haar zeventiende haar eerste tentoonstelling in Madrid. Vervolgens kwam Cabellut naar Nederland om aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam haar vakmanschap verder te ontwikkelen en om te leren werken met het bijzondere Nederlandse licht.

Cabellut woont en werkt nog steeds in Nederland. Met haar unieke werk plaatst zij zich onder de grote meesters van de portretkunst.

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE  Amstelveen

Tel.: (020) 641 57 54
www.jvdtogt.nl

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur