Voorzitter CIDI: ‘Syrische vluchtelingen in Joodse buurt geen goed plan’

De voorzitter van het Centrum Informatie en Documentatie Israel, Ron Eisenmann, vindt het geen goed plan om Syrische vluchtingen in Joodse buurt te plaatsen. Vrijdag werd bekend dat er mogelijk 400 vluchtelingen worden opgevangen in een Kronenburgs kantoorpand. De kantorenwijk grenst aan Kostverloren waar relatief veel Joodse gezinnen wonen. Ook het naastgelegen Amsterdamse Buitenveldert kent een grote Joodse gemeenschap.

Eisenmann deed z’n uitlating zaterdagavond in een twitterbericht gericht aan de VVD Amstelveen, de gemeente Amstelveen en RTV Amstelveen. Zondagochtend werd de tweet door anderen ontdekt. De woorden van Eisenman kunnen in ieder geval op weinig bijstand rekenen. Laura Bromet, GroenLinks-wethouder in Waterland vroeg of Eisenmann dan wellicht een Syrische buurt kan aangeven waar de vluchtelingen wel terecht kunnen.

De voorzitter van het CIDI is in het dagelijks leven advocaat bij Eisenmann & Ravestijn Advocaten dat is gevestigd is aan de Biesbosch, tegenover Kronenburg. Daarnaast is hij fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam-Zuid.