Workshops kerstkaarten kleuren in het Boekhuis Aalsmeer

Het afgelopen jaar is er vanuit het Boekhuis een kleine kleurgemeenschap in Aalsmeer ontstaan. Samen kleuren is enorm populair en leerzaam. Kunstdocent Annefie van Itterzon ontwikkelde workshops over de symboliek van kleur en bespreekt de kleurkunst door de eeuwen heen. In november en december organiseert het Boekhuis nieuwe workshops, passend bij de tijd van het jaar.

Voor november staat het kleuren van kerstkaarten op het programma. Verfijnde pentekeningen op ansichtkaartformaat worden ingekleurd en krijgen met goudverf een extra mooi effect. Er zijn miniatuurtekeningen met kersttaferelen en dieren beschikbaar. Het is ook mogelijk deze mini-kleurplaten na het inkleuren in een doorzichtige kerstbal te bevestigen. De workshops kerstkaarten kleuren vinden plaats op maandag 9 en maandag 23 november, beide dagen van 14.30 – 16.30 uur. Tijdens de eerste workshop kiest u één of meerdere kaarten en begint u met kleuren. Twee weken later worden de resultaten besproken en krijgt u meer tips om uw kaarten nog mooier te maken. Kosten: € 27,50 voor twee workshops (alleen samen te boeken).

Ook in december staan kleurworkshops op het programma, waarbij de wintertijd als inspiratiebron dient. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De eerste workshop is donderdag 10 december van 14.30 – 16.30 uur. De tweede workshop is ’s avonds, op dinsdag 29 december van 20.00 – 22.00 uur. Deze workshops zijn los te boeken, deelname kost € 15,- per workshop.
Voor alle workshops geldt een maximum van twintig deelnemers. Aanmelden kan via boekhuis@boekenhof.nl, tel. 0297-324454 of in het Boekhuis, Zijdstraat 12 te Aalsmeer.