Zaterdag veiligheidsmarkt in Stadshart

In het kader van de week van de veiligheid organiseert de gemeente Amstelveen enkele activiteiten zoals onder andere een seniorenvoorlichting en een veiligheidsmarkt.

Aanstaande donderdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een seniorenvoorlichting, in samenwerking met politie, Rabobank en Notariskantoor in Nieuw Vredeveld. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de gevaren van babbeltrucs, wordt gesproken over veilig internetten en over het veilig afsluiten van levenstestamenten.

Zaterdag 10 oktober wordt er een veiligheidsmarkt gehouden in het Stadshart.
10.00 – 15.30 uur: veiligheidsmarkt Stadshart (samenwerking politie, brandweer, gemeente)
Fiets graveren, popnagelen kentekens, lanceren filmpjes wijkagenten.
13.00 uur kickoff Stadshart, samenwerking ondernemers en gemeente op het gebied van veiligheid.

In het veiligheidsbeleid is aangegeven dat wanneer er in wijk of buurt behoefte is aan extra aandacht voor veiligheid, de gemeente daar tijdelijk op inspeelt, de zogeheten hotspotbenadering. In het Stadshart is net als bij andere winkelgebieden sprake van zakkenrollerij, fietsendiefstal en diefstal uit winkels. Samen met de winkeliers gaat Amstelveen daar werk de komende tijden extra inzet op plegen. Zaterdag tekent de gemeente een intentieovereenkomst om de samenwerking te onderschrijven.