Zondag orgelconcert in de Paaskerk

Theo Griekspoor is in de Paaskerk geen onbekende. Hij is organist in Aalsmeer, heeft diverse concoursen gewonnen en geeft vele concerten. Op zondag 11 oktober om 12.00 uur geeft hij een koffieconcert op het gerestaureerde orgel van de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, met werken van Walther, Bach, Bonset, Asma en Dubois. Het concert duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Het orgel in de Paaskerk is gebouwd in 1967 door de firma Ernst Leeflang en op 23 juni 1967 in gebruik genomen. Na enkele jaren was er de wens om het orgel te vergroten en de klank wat meer ‘body’ te geven. De kleuren van de kast, het sierwerk boven de pijpen en het borstwerkpaneel vond men toch wel erg kleurig en kort na de ingebruikname is de kast grijs geschilderd. In 2007 zijn de kleuren weer hersteld en in 2011 was het definitieve plan gemaakt tot uitbreiding van het orgel waarbij de windvoorziening geheel vernieuwd is. Theo Griekspoor weet als geen ander de ‘nieuwe’ klanken van dit prachtig gerestaureerde orgel te laten klinken.