Amstelring valt buiten boot bij aanbesteding huishoudelijke hulp.

De gemeente Amstelveen heeft bekendgemaakt welke zorginstellingen vanaf 1 januari de hulp in het huishouden gaan verzorgen. Dit zijn Axxicom, Tzorg, Brentano en Flexicura.  Amstelring, dat al sinds mensenheugenis in Amstelveen actief is, valt buiten de boot.

Tegenover Amstelveenz verklaart Inge Borghuis van de Raad van Bestuur Amstelring: “Dit is een zeer bittere pil voor onze klanten en medewerkers. Wij werken al bijna 50 jaar in Amstelveen en Aalsmeer, naar volle tevredenheid. De gemeente geeft als reden dat Amstelring ‘niet een van de meest economisch voordelige inschrijvingen heeft gedaan’ en dat dit ligt aan ‘kwaliteitscriteria’. Met dat laatste bedoelt de gemeente niet de kwaliteit van onze medewerkers, want die is uitstekend. Het gaat over een aantal eisen in de aanbesteding waarmee wij uit principiële of financiële redenen niet akkoord zijn gegaan.”

De vier zorgaanbieders zullen elk in een zogenoemd perceel gaan opereren. De definitieve uitslag van de aanbesteding is:

Perceel 1: Axxicom
Randwijck, Patrimonium, Elsrijk-West, Elsrijk-Oost, Stadshart en Uilenstede en Kronenburg

Perceel 2: TZorg
Kostverloren, Bankras, Buitengebied-Noord, Oude dorp/Bovenkerk dorp, Amsterdamse bos en Keizer Karelpark-West

Perceel 3: Brentano
Keizer Karelpark Oost en Groenelaan

Perceel 4: Flexicura
Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk en Legmeer, Westwijk-Oost, Westwijk-West en Buitengebied-Zuid