Amstelveense Daniël Giacon 1e op Europese Ranglijst Floret U17

De Amstelveense Floretschermer Daniël Giacon heeft de eerste positie bereikt op de Europese Ranglijst voor Cadetten. Dit zijn jongens tot 17 jaar. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse jeugdschermer de koppositie van de Europese ranglijst heeft weten te halen.

De 14-jarige Giacon schermt bij SchermCentrum Amsterdam (SCA) en heeft afgelopen weekend in Mödling een 3e plaats behaald op een toernooi van het Europees Cadetten Circuit.

Het Europees Cadetten Circuit (ECC) is een reeks van kwalificatietoernooien door heel Europa waar schermers uit de leeftijdscategorie van 14 tot 17 jaar punten kunnen verdienen voor deelname aan de Europese Jeugd- en Wereldkampioenschappen. Het niveau ligt daarom ook hoog: de beste jeugdschermers uit Europa strijden om een plaats op het podium.