Amstelveense ‘IS-strijder’ dreigde met bomaanslagen

De in Amstelveen wonende Melvin E. wordt verdacht van het sturen van dreigbrieven. In deze brieven eiste hij een bedrag van 10 miljoen euro. Indien daar niet aan zou worden voldaan, stelde de 29-jarige E. bomaanslagen uit naam van IS in het vooruitzicht.

Het Parool meldt dat Melvin E een e-mail naar diverse mediabedrijven stuurde met daarin de tekst: “In naam van Allah Akbar. Zoals u weet is er recent een grote hoeveelheid semtex door ons gestolen in Frankrijk. Ik meld u dat wij deze explosieven afgelopen weekend hebben geplaatst op vijf locaties in Nederland.”

Voor justitie was het al vrij snel duidelijk dat het om loze dreigingen ging. Ook na een tweede e-mail waarin om 10 miljoen euro werd gevraagd.

E., die oorspronkelijk uit Apeldoorn komt, werd 22 juli op Schiphol gearresteerd toen hij landde na een verblijf in China. Uit dit land stuurde hij ook de dreigmails. Hij moet morgen voorkomen bij de Amsterdamse rechter. Behalve de aanklacht wegens afpersing en bedreiging vervolgt het OM E. ook voor het bezit van meer dan tienduizend kinderpornofoto’s en filmpjes.