Ajacied Anouk Hoogendijk zondag op bezoek bij Libris Venstra

Anouk Hoogendijk, voetbalbabe en speelster van Ajax Vrouwen 1, komt aanstaande zondag een bezoek brengen aan aan Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen. Dit naar aanleiding van het boek Balverliefd, een boek met heel veel tips voor elke voetballend meisje.

Anouk Hoogendijk behoort tot één van de meest succesvolle voetbalsters van Nederland. Zo werd ze twee keer kampioen van Nederland, won ze eenmaal de KNVB-beker en pakte ze drie keer de Supercup. Maar bovenal is Anouk de Nederlandse international die op het EK van 2009 in Finland definitief doorbrak nadat ze, voor het oog van meer dan één miljoen tv-kijkers, in de kwartfinale tegen Frankrijk de beslissende strafschop raak schoot waardoor de Oranjevrouwen voetbalgeschiedenis schreven.

In het vrouwenvoetbalboek verhaalt Anouk niet alleen over die wonderlijke dag die haar leven volledig op zijn kop zette, maar beschrijft ze speciaal voor de amateurvoetbalster die ervan droomt om net zo goed en succesvol te worden als Anouk Hoogendijk tot in de detail hoe je die top kan bereiken. Hoe moet je scoren? Hoe zet je een tackle in? Hoe kop je een bal het hardst én ook nog eens de goede kant op? Hoe moet je omgaan met succes en teleurstellingen? En wat mag je wel en niet eten voor een wedstrijd? Anouk (inmiddels meer dan honderd interlands) geeft hier – en op nog veel meer vragen – uitgebreid een antwoord op. Dat doet Anouk niet alleen aan de hand van leuke en originele anekdotes uit haar tijd bij FC Utrecht, Bristol Academy WFC, Ajax, Arsenal en natuurlijk het Nederlands elftal, ook geeft ze – verspreid over 23 hoofdstukken mét fraaie foto’s – ontelbare tips waar elk voetbalmeisje in Nederland wat aan heeft.

Anouk Hoogendijk zal Libris Venstra bezoeken tussen 13 en 14 uur. Ben jij net als Anouk gek van voetbal? Wil jij in haar voetsporen treden? Kom dan langs voor een handtekening in haar boek, een handtekening op je voetbal of een selfie met Anouk!
Zit je op voetbal? Neem je team mee! Kom op tijd
Waar? Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102A!