Buurtpreventie Amstelveen van start

Buurtpreventie is vanaf morgen, 26 november, in Amstelveen een feit. Buurtpreventie is belangrijk voor zowel de gemeente als de politie. Het helpt hen met extra ogen en oren in de wijk. Verdachte situaties worden gemeld en opgepakt. Inwoners die deelnemen krijgen op deze avond training van de politie en informatiemateriaal. Burgemeester Van ’t Veld leidt de bijeenkomst in, die plaatsvindt in het Raadhuis en om 19.30 uur van start gaat.

In drie wijken wordt het idee van buurtpreventie verder uitgerold. Het gaat om Westwijk, Kostverloren en Middenhoven. Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers geïnformeerd over de mogelijkheden en voorzien van de juiste informatie. Na het welkomstwoord van de burgemeester zal wijkagent Fred Kuiper een training geven met als onderwerp:  “Hoe, wat en waar melden wij”  en “Hoe werkt het in de meldkamer”.