Buurtwelzijn in Westwijk

Elkaar beter leren kennen, zelf activiteiten organiseren, klusjes voor elkaar doen. Het buurtinitiatief www.mijnbuurtwelzijn.nl is hierbij een hulpmiddel waarin buurtbewoners elkaar sneller en makkelijker kunnen vinden. De Bewoners Initiatief Groep van Westwijk wil in samenwerking met het Wijkplatform Westwijk, Ons Tweede Thuis, Zonnehuis Westwijk, AanZ  en Vita Welzijn en Advies, zich inzetten om de bewoners te betrekken bij de wijk. Dit platform faciliteert dat bewoners elkaar beter leren kennen, zelf activiteitenkunnen organiseren en dat ze klusjes voor elkaar kunnen doen. In december zullen middels een buurtflyer, buurt- en informatiesessies en cadeau hotspots, bewoners betrokken worden bij het buurtinitiatief.

Wekelijks worden bewoners, die zich opgeven, geïnformeerd over het laatste nieuws in de buurt, de buurtactiviteiten en de hulp die aangeboden of gevraagd wordt. Doel is om van de Westwijk de leukste buurt van Nederland te maken, waar er vertrouwen in elkaar is en het heel prettig wonen is.

Begin januari zal vervolgens het nieuwe wijkcentrum Westend geopend worden, waardoor er weer een goede plek is om activiteiten te doen en elkaar beter te leren kennen. Kortom, een ieder die mee wilt doen om van de buurt een succes te maken wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden of via de website www.mijnbuurtwelzijn.nl of via één van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie:
Bewoners Informatie Groep – René van der Knaap, e-mail: wwbig.secretaris@gmail.com
Wijkcoach Hugo van der Kooij – tel nr. 06-51 26 33 02, e-mail: h.van.der.kooij@aanz-amstelveen.nl
Stichting BuurtWelzijn – Hans van der Kooij – tel nr. 088-240 69 99, e-mail: h.kooij@mijnbuurtwelzijn.nl