Converling winnaar Golden Unit Campus Uilenstede

Afgelopen dinsdag werd de winnaar van de “Golden Unit” op Campus Uilenstede bekend gemaakt. Converling, een innovatief online vertaalbureau van jonge ondernemers, wint een jaar lang gratis kantoorruimte op de Campus en zal gedurende het jaar ook inhoudelijk ondersteund worden door de betrokken partners en Amstelveense ondernemers die aangesloten zijn bij de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Aanleiding
In samenwerking met DUWO, studentenhuisvester en eigenaar van Campus Uilenstede, is Lingotto (projectontwikkelaar, o.a. gespecialiseerd in herontwikkeling) gestart met een plan om van Campus Uilenstede een hoogwaardige “open campus” te maken met internationale uitstraling en allure.

Inmiddels is het centrumplein, maar ook de rest van de Campus grondig aangepakt. De verbinding tussen het centrumplein en de studenten moest alleen nog versterkt worden. Ondernemers bedienen de studenten, maar het is nog veel leuker als studenten ook de kans krijgen om zelf op de campus te ondernemen! De basis van het golden unit-idee was gelegd en Lingotto haakte direct de Rabobank en Ondernemersvereniging Amstelveen aan. Later sloten gemeente Amstelveen, Borrie Accountants en Belastingadviseurs, Nochii Online Marketing, gedragscoachingbureau The Behaviour Company en MultiCopy hierbij als partner aan.

De Pitches
Na een wervingscampagne werden vier studenten-start-ups geselecteerd; te weten: Spa at Home, Good Student Food, Converling en Catch a Fish.  Converling kwam uiteindelijk als beste uit de bus bij de Pitch-ronde. Overigens is het enthousiasme bij de partners zo groot, dat ook de andere start-ups terug kunnen vallen op de betrokken partners voor inhoudelijke ondersteuning en toegang tot verschillende netwerken.

Door het grote succes van dit evenement, waar heel duidelijk een verbinding gelegd wordt tussen studenten of net afgestudeerde, de Campus én het Amstelveense bedrijfsleven, is besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Op 1 januari 2017 levert Converling haar sleutels van de unit in en zal een andere start-up de kans krijgen om de onderneming naar een hoger plan te trekken op Campus Uilenstede.