Dansvoorstelling Shearing the Wolves in Schouwburg Amstelveen

De prachtige dansvoorstelling Shearing the Wolves van het Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) wordt op vrijdag 13 november in Schouwburg Amstelveen gegeven. Bij NDT 2 is alles gericht op de ontwikkeling van danstalent.

Deze voorstelling brengt vier choreografen samen wiens NDT carrière grote impact op hun artistieke ontwikkeling heeft gehad. Voor twee van in totaal drie choreografieën, One on One van Johan Inger en AUREUM van Medhi Walerski, vond eind oktober jl. een wereldpremière plaats. Theaterkrant noemt One on One ‘scherpzinnig en dynamisch’. Volgens de Volkskrant (****) hebben de dansers ‘goud in handen’ met AUREUM; de krant omschrijft de dans als ‘menselijk, intiem en warm.’ Van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot werd het indringende ballet Sleight of Hand gedanst (2007).’Op uitzonderlijke wijze weet het choreografen duo gebruik te maken van de dimensies in de ruimte,’ aldus de pers.

Volgens Cultuurpers ‘bewijst NDT 2 zich met recht als jong gezelschap, waarin zowel de jonge dansers overtuigen met virtuositeit en doorleefdheid, als de aanstormende choreografen.’ De voorstelling trekt volle zalen en de choreografieën worden met staande ovaties ontvangen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van dans en dé aanleiding om liefhebber te worden!

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Voor aanvang van de voorstelling op vrijdag 13 november wordt een Salon georganiseerd. Hierin kan de bezoeker nader kennismaken met het thema van de voorstelling en de werkwijze van de choreografen. De Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.