Eindelijk doorbraak project Molenstaete

Na vele jaren wordt het verloederde pand aan de Amsterdamseweg 106 aangepakt. Een nieuwe koper heeft zich gemeld en gaat met project Molenstaete aan de slag. MolenStaete is een kenmerkend pand tegenover molen De Dikkert, een begrip in Amstelveen. Jaren geleden waren Tribuut Bewaking en Turbulent Koeriers gevestigd in het pand.

Tussen koper en verkoper zijn afspraken in de overdracht opgenomen om het project goed in te passen in de bestaande omgeving. Er is bezwaar gemaakt tegen het besluit tot intrekking van de vergunning door de gemeente eerder dit jaar. Omdat er nu wel sprake is van een concreet bouwvoornemen, is dit bezwaar gegrond verklaard en blijft de oorspronkelijke omgevingsvergunning toch in stand. Naar verwachting wordt het pand begin december gesloopt. Daarna start de civieltechnische voorbereiding van het project. De projectontwikkelaar heeft aangegeven de bouwwerkzaamheden in april 2016 te starten of zoveel eerder als de werkvoorbereiding en het winterweer dit toestaan.

Wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD):”Voor de zomer trok de gemeente de omgevingsvergunning voor project Molenstaete in. Met het uitblijven van nieuwe bouwactiviteiten was het huidige verloederde pand een doorn in het oog van het college en buurtbewoners. Onder de noemer ‘Poorten van Amstelveen’ pakken we verregaand achterstallig onderhoud van panden aan de toegangswegen van Amstelveen. Zij moeten het visitekaartje van onze stad zijn.”