Joy Division Undercover in 2016 weer naar P60

Wie eerder dit jaar het wervelende optreden van Joy Division Undercover in P60 heeft gemist krijgt een herkansing. Op vrijdag 13 mei 2016 is de band wederom in P60 te zien..

In de zomer van 2016 zou Ian Curtis zijn 60e verjaardag vieren. Helaas is hij er zelf niet meer, maar de invloed die hij met band Joy Division op de muziekscene heeft gehad is niet te ontkennen. Daarom dan ook, rond Curtis’ 60e verjaardag, een eerbetoon in P60 met Joy Division Undercover.

1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. De meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands.

De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen. Met de gelegenheidsband Joy Division Undercover promoot hij de film.

Via bijzondere visuals zal tijdens komende tour het verhaal van de jaren ’80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis verteld worden. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoire live vertolken. Met zanger Erny Green, die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

Vr 13 mei // zaal open 20:30 // aanvang 21:15 // vvk €12,50 // zaal €13,50

Meer informatie: http://p60.nl/agenda/1308

Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=108056&point_of_sale_id=1914