Literair kamerconcert Mijn Lieve Burgerhart

Mijn lieve Burgerhart is een literair kamerconcert en biedt een smakelijke combinatie van literatuur en muziek. Mijn lieve Burgerhart begint dinsdag 17 november om 19.30 uur bij het podium in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein met een lezing van ongeveer twintig minuten door Max van Duijn, een jonge taal- en literatuur wetenschapper uit Leiden. Na deze lezing gaat Mijn lieve Burgerhart verder bij boekhandel Libris Venstra en eindigt daar om 21.15 uur.

Bezoekers die dit literaire kamerconcert zagen spraken over een muzikaal en literair pareltje wat je even in achttiende-eeuwse salon-sferen brengt. Verteller, zangeres en pianist werken goed samen en blijven boeien.
Er wordt in het Nederlands gesproken en gezongen. Naast teksten van Beversluis, Betje Wolff en Aagje Deken (geboren in Amstelveen in 1741) klinken er achttiende-eeuwse kamermuziekstukken van Händel, Scarlatti, Haydn, Duni, Mozart. De verschillende stukken zijn door componist Andries van Rossem tot een doorlopend geheel gecomponeerd, met daarin ruimte voor eigentijdse klanken, ten gehore gebracht door sopraan Janneke Daalderop en pianist Evert-Jan de Groot.

De toegangsprijs is 15,- euro. Bibliotheekpashouders en ontvangers van de Venstra nieuwsbrief betalen 10,- euro.
Voor kaarten: mail naam, aantal en of u bibliotheeklid bent of de Venstra Nieuwsbrief ontvangt naar info@theaterinmuziek.nl o.v.v. 17 november. Kaarten kunnen op de avond zelf aan de deur worden opgehaald en betaald worden. Neem als bibliotheeklid wel uw bibliotheekpas mee.