Nieuwe bestemming voor De Bunker

De kleine bunker in het parkje aan de Wolfert van Borsselenweg krijgt een nieuwe toekomst. Wethouder Herbert Raat wil zich inzetten om de in 1943 gebouwde bunker de bestemming van fotostudio of galerie te geven.

Na de bevrijding werd de bunker bezit van de gemeente Amstelveen. Jongeren kraakten de bunker in 1968  maar dit onderkomen bleek nogal onveilig te zijn. Uiteindelijk deed de bunker dienst als jongerensociëteit van de Pauluskerk. Het bouwwerk staat al langere tijd leeg.

Vandaag de dag blijkt er belangstelling voor de kleine bunker. De bekende Amstelveense fotograaf Anko Stoffels benaderde wethouder Raat met de vraag of hij de bunker mocht kopen. Stoffels wil de bunker in originele staat terugbrengen.

Herbert Raat schrijft op zijn weblog dat de bunker behouden moet blijven: “Daarom gaan we aan de slag om de bunker een nieuwe (positieve) toekomst te geven als fotostudio, of galerie. Verkopen doen we niet, want onze historie doen we niet de verkoop.”

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de bunker, bezoek dan AmstelveenWeb.com.

Bron afbeelding: Stelling van Amsterdam.org