Ontbijten bij de burgemeester voor het goede doel

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, van 9 tot en met 13 november, vindt ook het Burgemeestersontbijt in Uithoorn plaats. Het Nationaal Schoolontbijt met de burgemeester is op woensdag 11 november om 8.30 uur in het gemeentehuis van Uithoorn.

In Uithoorn ontvangt Ria Zijlstra (locoburgemeester) schoolkinderen van OBS de Toermalijn voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis, net als in zo’n 245 andere Nederlandse gemeenten. De kinderen nemen zelf het gezonde ontbijt mee en in het gemeentehuis schuiven ze samen met de burgemeester aan de ontbijttafel. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

Locoburgemeester Ria Zijlstra betaalt symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de LINDA.foundation. Dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar is de dertiende editie van het Schoolontbijt waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.