Opsporing Verzocht besteedt weer aandacht aan liquidatie Van Hout

Opsporing Verzocht laat dinsdagavond beelden zien van een vermoedelijke dader van een liquidatie die in Amstelveen plaatsvond. Nieuw fotomateriaal toont betere lichaamskenmerken van een man die eventueel deelnam aan een moordpartij in Amstelveen.

Ondertussen is normaal geworden in onze gemeente, topcriminelen die worden neergeschoten. Vrijdag 24 janauri 2003 was het echter nog redelijk ongewoon. Op de hoek Dorpsstraat/Stationsstraat werden crimineel Cor van Hout en botenverkoper Robert ter Haak geliquideerd. ‘Flipper’, zoals Van Hout werd genoemd, overleed ter plaatse. Ter Haak bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De twee werden neergeschoten door een man die samen met een andere man op een rode motor zat. Deze motor blijkt anderhalf jaar voor de liquidatie gestolen in Zuid-Limburg. Een half jaar voor de gewelddadige moord op Van Hout en Ter Haak werd deze motor geflitst. De flitsfoto is nu opgewaardeerd door TNO en wordt morgen in Opsporing Verzocht getoond.

Foto: Opsporing Verzocht