Phobia: totaaltheater met weergaloze dans in Schouwburg Amstelveen

Club Guy & Roni staat op donderdag 10 december in Schouwburg Amstelveen met hun danstheatervoorstelling Phobia. Versterkt met het Sloveense dansgezelschap EN-KNAP en de percussionisten van Slagwerk Den Haag brengen zij fascinerend totaaltheater met dansers, acteurs en musici.

Phobia gaat over angst, een onruststoker die graag een eigen leven leidt. Maar wat gebeurt er als je, ondanks je vrees voor het onbekende, open probeert te staan voor de ander, in een tijd waarin conflicten en xenofobie op de loer liggen…
Het prijswinnende choreografen duo Guy Weizman en Roni Haver raken met Phobia een actueel en urgent onderwerp. Ze lieten zich inspireren door een tekst van de Franse schrijver en filosoof Albert Camus die vlak na de Tweede Wereldoorlog onder de titel Ni victimes ni bourreaux (Slachtoffers noch beulen) verscheen. Teksten van internationale denkers lopen als een rode draad door de voorstelling. Martijn de Rijk bewerkte ze tot theatertekst.

Salon
Voor aanvang van de voorstelling op donderdag 10 december wordt een Salon georganiseerd. Hierin kan de bezoeker nader kennismaken met het thema van de voorstelling en de werkwijze van de choreografen. De Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.