Scholieren uit Amstelveen zingen mee in voorronde UNICEF Talent Battle

De band Lovers of Lunatics uit Amstelveen doet mee aan de UNICEF Talent Battle: een talentenjacht voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. De voorronde is op 11 november in het poppodium Bitterzoet in Amsterdam. Een jury onder andere bestaande uit zangeres Rita Zipora en docent van de Herman Brood Academie Martin Scheppink kiest de beste bandjes die door mogen naar de finale op 28 november in poppodium Paard van Troje in Den Haag. Door mee te doen aan de talentenjacht  steunen de scholieren het werk van UNICEF voor vluchtelingenkinderen en maken ze kans op een muzikaal prijzenpakket.

Lovers of Lunatics bestaat uit Evi, Brendi, Thao, Maura, Djin en Sophie. Ze zijn allemaal zestien jaar en zitten allemaal op het KKC in Amstelveen. Ze spelen nu ongeveer twee jaar samen. Ze schrijven eigen nummers, maar coveren ook vaak nummers van verschillende genres, vooral pop, maar ook rock en soms klassiek.

Aan de UNICEF Talent Battle doen 57 bandjes mee, variërend van pop tot rock tot dance. Sommige bandjes bestaan uit twee personen, andere big bands tot wel acht. Jurylid Willie Wartaal roemde vorig jaar de kwaliteit van de optredens. ”Mooie nummers en de bands zijn goed op elkaar ingespeeld.”

De winnende band ontvangt de UNICEF Talent Battle Award en een prijzenpakket, waaronder twee opnamedagen in een professionele studio en een masterclass van de Herman Brood Academie. De opbrengst van de finale op 28 november gaat volledig naar UNICEF, specifiek naar de campagne voor vluchtelingenkinderen. Het geld wordt onder andere gebruikt voor schoon water, medicijnen warme dekens en onderwijs.

Meer informatie en reserveringen voor de gratis voorronde kan via: http://talentbattle.unicef.nl/voorrondes/