Soep en kookboek voor Syrische vluchtelingen bij Libris Venstra

De Libanese culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni Massaad komt donderdag 26 november naar Libris Venstra in verband met het verschijnen van het kookboek Soep voor Syrië.

In het kader van ‘Let’s make soup, not war’, geïnspireerd door de verhalen van Syrische vluchtelingen in de buurt van haar woning in Libanon riep Barbara Abdeni Massaad de hulp in van meer dan vijftig internationale topchefs. Onder andere Ron Blauw, Robert Kranenborg, Anthony Bourdain, Yotam Ottolenghi en Claudia Roden leverden belangeloos een soeprecept voor het boek Soep voor Syrië.

Vanaf de lunch zal Venstra soep uit dit prachtige kookboek serveren voor € 2,50 per kop.
Tussen 15.00 – 16.30 uur is Barbara Abdeni Massaad bij Libris Venstra aanwezig om mee soep uit te delen, haar boek te signeren en vragen te beantwoorden. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat en is vanaf 23 november te koop.

Libris Venstra zal de winst van soepverkoop en verkoop van dit boek afdragen aan het voedselprogramma van UNHCR ten behoeve van Syrische vluchtelingen in de regio. In Groot Brittannie was de hulpactie een groot succes.

Boekhandel Libris Venstra
Stadsplein 102 A
1181 ZM Amstelveen