Woning aan de Kotter gesloten na wietvangst

Dat zat er wel in. Op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld is een woning aan de Kotter voor drie maanden gesloten. De woning werd niet bewoond maar was ingericht om hennep te kweken. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woning betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Op 29 oktober 2015 heeft de politie vastgesteld dat zich in deze woning aan de Kotter 80 te Amstelveen een hennepplantage bevond. In deze 5-kamerwoning werden 544 hennepplanten en 40 assimilatielampen aangetroffen. De betreffende ruimtes waren voor dit doel professioneel ingericht. Stroom werd illegaal afgetapt. Een deel van de hennepplanten was reeds geoogst en ter droging verwerkt. Dit betrof de toppen van 116 geoogste planten, die in droogrekken lagen opgeslagen.