Aalsmeer en Amstelveen doneren 5.000 euro via Serious Ambtenaar

Gemeenten Aalsmeer en Amstelveen doen dit jaar gezamenlijk mee aan Serious Ambtenaar. Beide wethouders Duurzaamheid, Jop Kluis van Aalsmeer en Peter Bot van Amstelveen doneren gezamenlijk 5.000 euro aan 3FM Serious Request. Voor deze donatie werkt een groep professionals vrijwillig twee dagen lang aan de adviesopdracht: Hoe transformeren we de Stelling van Amsterdam van oorlogsverdediging naar klimaatverdediging?

De stelling van Amsterdam werd van oudsher gebruikt om Amsterdam te verdedigen tegen de vijand. In totaal vormen 46 forten de verdedigingslinie in 36 gemeenten. Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Er ligt wel een andere vijand op de loer: klimaatveranderingen. Daarom is het plan geboren om de Stelling van Amsterdam in te zetten als klimaatverdediging. Dit kan door langs de Stelling een innovatieve, groene en duurzame gordel aan te leggen van innovatieve planten die snel groeien, extra CO2 en fijnstof opnemen en bovendien geluiddempend zijn.

Goede doel

Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request doordat verschillende (overheids)organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro doneren. In totaal is er door Serious Ambtenaar 450.000 euro opgehaald. Dit bedrag is woensdag 23 december aan de dj’s in het Glazen Huis in Heerlen overhandigd. De opbrengst gaat naar kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.