AmstelveenHeemraad en Sporting Martinus helpen FUN Foundation in Afrika

In januari gaat FUN Foundation naar Gambia en Senegal om daar kleding, ballen, doelen, eten en vooral voetbalfun te brengen. Onder meer oud-voetbalprof Michael Mols, cabaretier Viggo Waas en de twee Amstelveense sportclubs AmstelveenHeemraad en Sporting Martinus steunen dit initiatief.

“Kijk om je heen, thuis, op straat en natuurlijk op de sportvelden. Alles wat wij hier hebben, hebben zij daar niet,” aldus initiatiefnemer en voorzitter Ron Bouwer. FUN Foundation (FUN staat voor Football Unlimited Netherlands) brengt volgende maand voor het derde keer scholen en dorpen in Gambia en Senegal gedoneerde kleding, ballen en nu zelfs twee doelen. “De doelen worden daar gemaakt, maar zijn gesponsord door Sportservice Nederland, waarmee we een goede band hebben. Van de firma Nijha hebben we onlangs netten gekregen. Die gaan gewoon in onze baggage mee. De tachtig dozen, die wij vorige maand naar Gambia verscheepten, zijn inmiddels aangekomen. Die verdelen wij dadelijk zelf over onze projecten.”

Ook levert de FUN Foundation er door de KNVB en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gecertificeerde trainers bij. De trainingen worden nu voor het tweede jaar gegeven aan kinderen tussen de acht en achttien jaar. Medewerker Gijs de Swarte: “Wij komen uit Amstelveen/Amsterdam en ik hoef niemand te vertellen wat er op sportgebied hier bestaat. Zet dat eens af tegen het voetbal daar. Daar spelen ze op blote voeten op een hobbelig zandveldje, met bomen als goals, een touwtje als lat en de vlaaien van een paar verdwaalde koeien omzeilend. Je hoort daarvan, je bezoekt het land een keer en dan ligt vraag voor de hand: ‘Doet het je wat, of doet het je niets?’”

Bezoek voor meer info en mogelijkheden om ook te helpen de website www.fun-foundation.nl