Brandweer steekt huis in brand voor Campagne Brandveilige Feestdagen

De Campagne Brandveilige Feestdagen start op dinsdag 15 december. Die dag geeft Brandweer Amsterdam-Amstelland het startsein voor de campagne door het ‘in brand’ steken van het pand op de hoek Nassauplein 40-47 en De Wittenstraat  in Amsterdam met een levensgrote videoprojectie. De toevallige voorbijganger kijkt naar binnen en ziet brand ontstaan in de vertrekken, door verschillende oorzaken. De start van de campagne is om 21.00 uur.

In de maand december rukt Brandweer Amsterdam-Amstelland vaker uit voor brand dan in de overige maanden. In de regio Amsterdam-Amstelland zijn tussen de één en twee woningbranden per dag, tijdens de kerstdagen ligt dat getal iets hoger. Op 31 december en 1 januari zijn de cijfers beduidend hoger: gemiddeld achttien woningbranden voor beide twee dagen. IJle Stelstra, waarnemend Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland: “Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen kan brand vaak worden voorkomen, niet alleen tijdens de feestdagen. De impact van brand is altijd groot, ook bij een kleine brand. Ik doe een oproep aan iedereen om goed op elkaar te letten, vooral op de kwetsbare bewoners die het hard nodig hebben.”
Deze actie is het startsein van de campagne Brandveilige Feestdagen van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Op facebook en twitter zijn de laatste acties van de campagne Brandveilige Feestdagen te volgen.