Burgemeester deelt vuurwerkbrillen uit op basisschool De Horizon

Burgemeester Mirjam van ’t Veld deelt op donderdag 10 december om 09:45 uur de eerste vuurwerkbrillen uit op basisschool De Horizon te Amstelveen. Top Lenzen en Groenhof Optiek heeft voor deze actie via SgoogS twee scholen in Amstelveen gesponsord.

“Wij zijn zo enthousiast over deze vuurwerkbrillen-actie dat wij onze verantwoordelijkheid hebben genomen en twee scholen in Amstelveen hebben gesponsord met vuurwerkbrillen,” zegt Marc Onland van Top Lenzen en Groenhof Optiek. “Vorig jaar zijn er zesentwintig mensen blind geworden door vuurwerk en daarvan was 52% omstander. Uit verschillende cijfers van Consument en Veiligheid blijkt dat jaarlijks veel kinderen ernstig oogletsel oplopen door vuurwerk; zij zien het gevaar niet aankomen. Bij een aantal kinderen moest vorig jaar zelfs een oog verwijderd worden. Door het uitdelen van deze vuurwerkbrillen zal bij de Horizon de kinderen beschermt zijn tegen de gevaren van vuurwerk.”

De bedoeling is dat alle kinderen in Nederland rond oud en nieuw een vuurwerkbril dragen, omdat de kans op oogletsel enorm groot is bij het kijken naar en het afsteken van vuurwerk. Met de vuurwerkbrillen-actie willen Top Lenzen en FireGoogs oogletselslachtoffers door vuurwerk voorkomen.